voor docenten in het hoger onderwijs

“Een goede docent zoekt doorlopende feedback”

Coaching

Individuele didactische ontwikkeling voor WO/HBO docenten

  • Maatwerk op junior, medior en senior niveau
  • Persoonlijke begeleiding
  • Talentontwikkeling

De top bereik je niet alleen

Coaching werkt!

Moet je binnenkort voor het eerst een hoorcollege geven? Ben je toe aan feedback, tips and tricks die op jou van toepassing zijn? Wil je graag een keer samen met iemand een cursus herzien of heb je vooral behoefte aan inspiratie?

Onderzoek naar de effecten van didactische coaching laten zien dat zowel de gemiddelde docent als de excellente docent profiteren. Belangrijker nog: studenten leren meer. Individuele coaching is beschikbaar voor WO/HBO docenten van alle niveaus.

Hoger Onderwijskunde maakt gebruik van een wetenschappelijk gesteunde wijze van docentcoaching. De oprichter van Hoger Onderwijskunde heeft hier een proefschrift over geschreven.

Het coachingstraject

Tijdens een coaching traject bij Hoger Onderwijskunde ontvang je afhankelijk van jouw vraag en behoefte de ondersteuning die bij jou past. Je kan kiezen of je het liefst door een onderwijskundig expert of een senior universitair docent wordt begeleid.

Als je je aanmeldt voor een coaching traject, nemen wij contact met je op. We bespreken je vraag, behoefte en de beschikbare coaches. Zodra je een coach hebt gekozen, neemt deze op korte termijn contact met je op voor een intakegesprek. Het gesprek heeft tot doel de coachvraag verder te specificeren en te bepalen of er een ‘klik’ is. Het intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos. Samen bepalen jullie de doelstelling, omvang en duur van de coaching.

Opdrachtgevers & Samenwerkingen